Router til Coax

Når du bestiller internet vi kabel-TV, modtager du en Sagecom 3890v3 router fra Kviknet.

Opsætning af Sagecom 3890v3 router

Følg denne punktvejledning for korrekt opsætning af din Sagecom 3890v3 router til internet via kabel-tv. Du bør altid vente med opsætningen af din router indtil den dato, du har fået oplyst i din ordrebekræftelse på mail.

1. Vent med at tænde for strøm og computer til alle kabler er tilsluttet.
  2. Find hovedstikket i din bolig. Der kan være flere antennestik til kabel-tv, men kun et af disse stik er hovedstikket, hvor din router skal tilsluttes. Oftest er hovedstikket placeret tættest på vejen i stueetagen af dit hus.
  3. Har du et hovedstik, hvor modemkablet kan skrues direkte fast, så vælger du denne løsning. Hvis du ikke kan skrue dit modemkabel direkte på vægstikket, så skal du i stedet anvende den medfølgende signalfordeler, som du tilslutter mellem vægstikket og dit modem.
  4. Tilslut strømforsyningen mellem router og stikkontakt og tænd routeren ved at trykke on/off-knappen ind. Bemærk, at første gang du installerer dit modem, vil routeren automatisk lave en genstart, hvor alle lamper slukker. Kort efter starter routeren selv igen. Routeren er klar, når den lyser konstant grønt i LED symbolerne wi-fi, Internetsignal, upstream- og downstream-pilene samt strøm. Der kan gå op til 45 min.
  5. Hvis wi-fi ikke lyser, skal du trykkke på wi-fi-knappen øverst på modemmet og holde knappen nede i 2 sekunder.
  6. Hvis upstream- og downstream-pilene ikke lyser inden for 20 minutter, kan du afprøve et andet antennestik.
  7. Hvis strøm ikke lyser, kan du tjekke, om strømforsyningen er korrekt tilsluttet, og om on/off knappen er trykket ind.
  8. Tilslut nu netværkskabel fra din pc til dit modem i en af de gule porte markeret med ”LAN”. Tænd din computer og indtast adressen aktiver.mitwifi.dk i din browser. Indtast dit kundenummer og din aktiveringskode. Begge dele er leveret i din ordrebekræftelse. Når du klikker næste, vil dit modem genstarte, og din internetforbindelse er derefter klar.
  9. Hvis du ikke har en pc tilgængelig, kan du tilslutte wi-fi (dit trådløse internet) med en smartphone eller en tablet ved at anvende wi-fi-navn og wi-fikode, som står på mærkatet på siden af dit modem

Installationsguide til Sagecom 3890v3 er tilgængelige som pdf. Find den her.

Brug din egen router

Ønsker du at benytte din egen router i stedet, skal du sætte Sagemcom 3890v3 router i bridge mode. På den måde fungerer routeren som et modem i stedet.

Guide til bridgemode:

1. Du skal være logget på Wi-fi eller koblet til routeren med kabel
  2. Åben en browser og tast: http://192.168.0.1/
  3. Log ind med følgende informationer:
    Brugernavn: admin
    Adgangskode: Se mærkat i bunden af routeren.
  4. Når du er logget ind, skal du vælge Status i menuen
  5. Når du har valgt status, skal du vælge Bridge Mode
  6. Slå "Activate Bridge Mode" til, og tryk på Apply/Save
  7. Din router vil nu nulstille sig selv, og efterfølgende vil den fungere som et normalt modem.

Vær opmærksom på, at du kun kan koble en enhed på LAN-portene.

Test hastigheden af dit internet Læs også: Lav en hastighedstest af dit internet via fibernet Teknikerbesøg Læs også: Har jeg brug for et teknikerbesøg