Kan jeg få fibernet?

Fra regeringens side er det et formuleret mål, at alle danske husstande skal have adgang til fibernet i år 2026. Der udrulles løbende fibernet i hele Danmark, men fibernettet er langt fra tilgængeligt i hele landet.

Rent geografisk kan din bolig desværre være placeret så langt fra fibernet udbydernes station, at de ikke ønsker at grave fibernet ned på strækningen grundet store omkostninger. Du kan forhøre dig i din kommune, om der graves fibernet ned i dit geografiske område.

Lav et adresseopslag og se med det samme, om du kan få fibernet på din adresse:

Internet via fibernet fra Kviknet

Hvis du kan vælge internet via fibernet på din bopæl, er du sikret internet i topkvalitet. Her får du både høje download- og upload hastigheder i dit internetabonnement og har den optimale løsning til både online gaming og streaming.

Kviknet er en af mange fibernet udbydere, som lejer sig ind på fiberkablerne, nedgravet af de forskellige energi- og fibernetkoncerner i hele Danmark. Som fibernet udbyder kan Kviknet sørge for din fibernet installation og derefter levere dit internet via fibernet med en lynhurtig hastighed.

Når du køber fibernet fra Kviknet, har du ingen binding i dit abonnement og du betaler 0 kroner i gebyr. Du får en wifi-router med i prisen, som du selv kan tilslutte din fiberboks. Her kan du se, hvordan du installerer din router til fibernet.

Hvad er fibernet?

Fibernet er i dag det hurtigste og mest driftssikre internet i Danmark. Der udrulles dagligt flere 100 km fibernet i hele landet, og derfor er det i dag omkring hver tredje danske husstand, der kan få leveret internet via fibernet. Fibernettet overfører data gennem optisk fiber, som transmitteres via lyslederkabler. Det betyder helt konkret, at dit fibernet overføres via lys og med lysets hastighed. De fine optiske fibre, som er hårtynde kabler, bundtes i tusinde og ledes gennem et tykt fiberkabel, som kaldes et lyslederkabel. Et lyslederkabel har en gigantisk kapacitet og kan transmittere enorme mængder data. Fibernet er fremtidens internet og derfor forskes der konstant i at udvikle endnu hurtigere internetforbindelser.

Fibernet

Latency på internet via fibernet

Kviknet udveksler trafik med TDC i alle større byer i Danmark. Herfra transporteres trafikken via vores transportnet til Tåstrup. Latency ligger typisk mellem 1 - 2 ms. i området omkring Tåstrup til ca. 8 ms. i Nordjylland.

Latency betyder forsinkelse og defineres også som ping-tid. En tommelfingerregel siger, at når din internet latency er under 30 ms. er din hastighed god. Når din latency overstiger 100 ms. er din forbindelse for langsom til eksempelvis gaming online.

Test hastigheden af dit internet Lav en hastighedstest af dit internet via fibernet Teknikerbesøg Har jeg brug for et teknikerbesøg